MAREC = mesiac endometriózy

A JE TO TU!

Opäť ďalší rok…tento mesiac nás zaplaví žltá. Budeme žiariť, aby sme dostali k vám informácie o tejto chronickej ženskej chorobe. Budeme hovoriť, lebo ostať ticho nemá zmysel.

Máme tu MAREC – mesiac šírenia povedomia o ENDOMETRIÓZE.

ČO JE TO ENDOMETRIÓZA?

Ide o zápalový stav, pri ktorom endometriálne tkanivo (tkanivo podobné výstelke maternice) rastie mimo maternicu. Odhaduje sa, že 1 z 10 žien má endometriózu.

Endo sprevádza množstvo symptómov, ktoré sa ozývajú z času na čas, niekedy sú intenzívnejšie, inokedy utlmené. Netreba ich však ignorovať. Môžu pomôcť pri včasnej diagnostike. 

ČO SYBMOLIZUJE ŽLTÁ FARBA?

Žltá je farba slnka, svetla a optimizmu. Je farbou vitality, imunity, aktivity, optimizmu a chuti do života. Vynikajúco pôsobí ako na pohybovú, tak aj na nervovú sústavu, zároveň na myslenie, sebavedomie a kreativitu. Žltá tlmí emócie. Obľubujú ju najmä živelní a cieľavedomí ľudia. Rozvíja v nich suverenitu, sebauvedomenie a sústredenosť. Je to farba tzv. tretej čakry.

Z lekárskeho hľadiska žltá farba najviac ovplyvňuje dýchacie ústrojenstvo, napomáha pri liečení psychických neuróz, zvyšuje krvný tlak, zrýchľuje pulz a zvyšuje rýchlosť dýchania. Má priaznivý vplyv na nervový systém.

Ponorte sa do všetkých odtieňov žltej a zdieľajte s nami mesiac, kedy o sebe dáme vedieť. Dáme vedieť, že sme tu a že je to vážne!

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *