Vedeli ste, že chronický stav spomaľuje pečeň?

Ak máte chronický stav, akým je endometrióza, potom je vaša pečeň pravdepodobne pomalá , čo znamená, že nie je schopná úplne dokončiť všetky svoje dôležité úlohy, vrátane odstraňovania toxínov a detoxikácie estrogénu, ktorý môže vyživovať endo.

Namiesto toho tieto faktory cirkulujú späť vo vašej krvi, upchávajú váš lymfatický systém a majú kaskádový vplyv na štítnu žľazu, nadobličky a vaječníky. Možno zistíte, že sa vám na vaječníkoch neustále tvoria cysty. Ak áno, je to aj z neúplnej funkčnosti pečene.

Keď je vaša pečeň pomalá, cítite sa chronicky unavení , bez ohľadu na to, koľko spíte. Ako je to vôbec možné a aké faktory spomaľujú pečeň?

 

#1: TOXÍNY A ŤAŽKÉ KOVY

Jednou z úloh pečene je chrániť vás pred toxickými hrozbami vo vašom krvnom obehu. Vaša pečeň využíva svoju silu na odvrátenie a likvidáciu týchto toxických faktorov ako súčasť svojho skríningového a filtračného procesu.

Toxíny sa potom uvoľňujú na tri možné miesta:

  • hrubé črevo, kde sa uvoľňujú zo stolice;
  • obličky, kde sa vylučujú močom;
  • uvoľnené do krvného obehu, kde sa potom stanú voľnými radikálmi.

Pečeň má tiež schopnosť pochovať vo svojom jadre najtoxickejšie faktory, ako sú rozpúšťadlá a pesticídy.

Aby ste sa vyhli mimoriadnej záťaži pečene, je dobré vylúčiť z vášho prostredia čo najviac toxínov. Voľte prírodné produkty čo najčastejšie. Venujte pozornosť tomu, čo si dávate na pokožku a čistiace prostriedky, ktoré používate vo svojej domácnosti.

Pamätajte, že všetky tieto chemikálie musí spracovať vaša pečeň. Ak je pomalá a neschopná plne vykonávať svoju prácu, potom tieto toxíny skončia späť vo vašej krvi, absorbované vašimi orgánmi a sú palivom pre ENDO rast. Toto je jeden kolobeh.

#2: DEHYDRATÁCIA

 
 Chronická dehydratácia ďalej zaťažuje vašu pečeň. Podľa Williama v “Záchrane pečene” e väčšina ľudí chronicky dehydrovaná a žije so „špinavou krvou“. Bez dostatočnej hydratácie sa vaša pečeň snaží uvoľniť to, čo potrebuje.

Skúste začať svoj deň s citrónovou vodouJe to skvelý spôsob, ako hydratovať hneď ráno a uvoľniť toxíny a odpad z práce pečene predchádzajúci večer. 

Môžete tiež zostať hydratovaní potravinami, ktoré jete. Pridajte organické ovocie a zeleninu počas dňa. 

William hovorí, že živočíšne bielkoviny sú super dehydratačné. Rovnako aj zdroje kofeínu ako káva, sóda alebo čaj. Pokúste sa obmedziť príjem týchto dehydratačných faktorov.

 

#3: UŽÍVANIE LIEKOV

 

Nadmerné používanie liekov a iných voľnopredajných liekov proti bolesti zaťažuje vašu pečeň. Dobrou správou je, že momentálne existuje veľa prírodných možností a alternatív, ktoré vám pomôžu zmierniť bolesť a iné príznaky ENDO.

#4: TUK A BIELKOVINY

 
Jednou z hlavných úloh pečene je spracovávať tuk. Kedykoľvek jete tuk (dokonca aj zdravé tuky), vaša pečeň uvoľňuje žlč, aby ju rozložila pre telo, aby ju ďalej dokázalo využilo ako zdroj energie. 

Nechcete, aby vaša pečeň musela opakovane zvyšovať žlč, pretože ju to zbavuje iných dôležitých povinností a časom to spomaľuje pečeň. 

Dajte teda svojej pečeni oddych a vyhnite sa preháňaniu tukov a bielkovín.

#5: ALKOHOL

 

Myslím, že väčšina z nás to pozná. Alkohol veľmi zaťažuje pečeň. Nie je schopná podávať dobré výkony, keď je ním zaplavená, a trpí nedostatkom živín. 

Alkohol môže mať negatívny vplyv na endometriózu. Už som si to vyskúšala! Stavím sa, že aj vy. Naozaj je najlepšie držať sa od neho čo najďalej.

Ako podporiť fungovanie pečene ešte viac?

 

Je tiež dobré pridať do svojej stravy potraviny, ktoré podporujú vašu pečeň, a vyhýbať sa tým, ktoré ju nepodporujú. 

 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *