Spoznaj ma! Som ENDOMETRIÓZA

Endometrióza je choroba, ktorá podrobuje vaše telo skorej menopauze, len aby si trochu uľavila od chronických príznakov tohto obludného ochorenia. Je to zrada na vašom vlastnom tele. Už sa nikdy necítite normálne. Už si bez NEJ neviete predstaviť svoj život.
Podsúva vám správy, že sa vám nikdy nepodarí splodiť vlastné dieťa, a ak tak urobíte, môže to byť vysokorizikové. Pozerá sa na každú novú mamu so závisťou a modlí sa k Bohu, že jedného dňa bude schopná túto radosť prebiť.
Endometrióza má dve úrovne bolesti: znesiteľnú a vstrebateľnú. Niekedy nie je možné pracovať alebo dokonca chodiť do školy, na nákup, cvičiť. Niektoré dni vás pripúta na lôžko, vy len ležíte celý deň v posteli a prajete si, aby ste pracovali alebo študovali.
Na poslednú chvíľu vám ruší plány s partnerom, rodinou a priateľmi, pretože bolesti, ktorú vám spôsobuje sa nemôžete zbaviť. Dáva vám víťazný pocit, akoby ste vyhrali v lotérii, ak máte jeden bezbolestný deň.
Endometrióza dúfa v liečbu. Často pripomína ostatným, že NIE JE LIEČITEĽNÁ.
🟧 Hysterektómia JU nevylieči.
🟧 Tehotenstvo JU nevylieči.
🟧 Lieky proti bolesti JU nevyliečia.
🟧 Menopauza JU nevylieči.
🟧 Operácie JU nevyliečia.
Prináša vám chronické bolesti a vedie s vami neustály boj. Buď podľahnete, alebo bojujete. Nič iné na výber nie je.
ENDOMETRIÓZA je bolestivá porucha, pri ktorej tkanivo maternice, tzv. endometrium rastie mimo maternice. Postihuje najčastejšie vaječníky, vajcovody a panvu. V zriedkavejších prípadoch sa tkanivo môže šíriť aj mimo panvové orgány.
S každým menštruačným cyklom sa tkanivo endometria zahusťuje, rozpadá a krváca. Nemá kam odísť, tak uviazne v tele ženy. Ak táto choroba postihne vaječníky, môžu sa tvoriť zrasty a cysty. Túto chorobu sprevádza bolesť 😨 – ako počas menštruácie, tak aj mimo nej. Ide o chronické ochorenie, na ktoré neexistuje liečba. Dajú sa zvládať a zmierňovať príznaky.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *